آزادراهی با کمترین طول و گرانترین عوارض

انتشار خبر افزایش نرخ عوارض آزادراه پردیس که فقط 15 کیلومتر طول دارد از 5000 تومان به 6000 تومان و حذف تخفیف دارندگان برچسب باعث شد تا بار دیگر مساله منصفانه بودن و یا نبودن این نرخ مطرح گردد.
هر چند مدیران این آزادراه با این استدلال که: "عبور از آزادراه پردیس اختیاری است و هر کس که نمی خواهد این عوارض را بپردازد می تواند از مسیر جاده جاجرود تردد نماید(!!!)" از زیر بار مسئولیت پاسخگوئی شانه خالی می کنند ولی باید پرسید که این آزاد راه کوتاه و غیر استاندارد و بدون خدمات که در برخی نقاط حتی از داشتن چراغ مه شکن هم محروم است واقعاً در سال چه میزان درآمد و چه میزان مخارج دارد و گران کردن چند باره هزینه عوارض به شکل های مختلف آیا قانونی است یا خیر؟
این آزادراه هر چند با هزینه بخش خصوصی ساخته شده ولی سازنده آن از انواع رانت ها و سهمیه های دولتی برای ساخت این آزادراه استفاده نموده و قرار نیست که این آزادراه چند صد برابر هزینه ساخت آن طی یک سال برای سرمایه گذار درآمد داشته باشد.
همانگونه که اغلب ما به چشم مشاهده کرده ایم این آزادراه در تمام طول سال پرتردد بوده و در ماه های گرم سال حتی با معضل ترافیک فوق سنگین و حتی ایستا مواجه شده و درآمد این آزادراه به تنهائی با چندین آزادراه در کشور برابری می نماید، ضمن آنکه این آزادراه به علت مسافت کوتاه و تردد خودروهای سبک با استهلاک کمی مواجه است و جزء آزادراه های کم استهلاک و کم هزینه کشور طبقه بندی می گردد.
از سوی دیگر حدود نیمی از استفاده کنندگان روزانه از این آزادراه ساکن شهر جدید پردیس بوده و فقط از نیمی از این آزادراه استفاده می کنند و خودروهای عبوری در روزهای تعطیل و ایام مسافرت نیز به علت ترافیک سنگین و شلوغی جاده مجبور هستند با سرعت کم در آزادراه تردد نمایند که این خود به کاهش استهلاک جاده کمک می کند.
حال باید پرسید که این درآمد نجومی آزادراه پردیس و هزینه های اندک آن باز هم پاسخگوی طمع سرمایه گذار نیست و آیا باز هم قرار است سرمایه گذار بابت سرمایه گذاری مسهلک شده خود در دهه 80 تا ده ها سال سود نجومی و تضمینی دریافت دارد؟
ظاهراً سرمایه گذار پروژه آزادراه پردیس این آزادراه را با چاه نفت اشتباه گرفته و قصد دارد در سایه غفلت مسئولان هزاران میلیارد تومان از کنار این پروژه سود خالص ببرد و احتمالاً منت آن را سر استفاده کنندگان از آزادراه گذاشته و مجدداً و در کمال وقاحت اعلام نماید: "عبور از آزاده راه پردیس اختیاری است و هر کس که نمی خواهد این عوارض را بپردازد می تواند از مسیر جاده جاجرود تردد نماید"
جوابیه مدیرعامل آزادراه تهران - پردیس نسبت به افزایش نرخ ۲۰ درصدی عوارض آزادراه
بنا به اعلام مدیرعامل آزادراه تهران پردیس بر اساس ابلاغیه مدیریت برنامهریزی وزارت راه که دیروز اعلام شد از امروز نرخ عوارضی ۲۰ درصد افزایش یافت و مبلغ عوارض خودروهای سواری از پنج هزار تومان به ۶ هزار تومان افزایش یافت.
غفوری گفت: شرکت آزادراه تهران پردیس تنها مجری این ابلاغیه است و این افزایش کشوری است.
وی بیان کرد: خوردروهای با تردد بیش از ۴۰ در ماه از لاین الکترونیک به صورت خودکار شامل تخفیف ۳۰ درصدی میشوند.
براساس این افزایش مبلغ عوارض وانت بار ۷ هزار تومان، مینی بوس و سواری ۶ هزار تومان، کامیونت و اتوبوس ۱۱ هزار تومان تعیین شده است.