ساخت و سازهای آبسرد،محور اقدامات دادستانی دماوند

تقیزاده دادستان دماوند در نشست قرارگاهی ائمه جمعه شرق استان تهران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند اظهار داشت: برای انجام هر اقدامی باید منافع و مضرات آن را سنجید و اگر ضررهای آن کار بیش از مضراتش بود باید از انجام آن صرفنظر کرد و این یک قائده کلی است.
وی افزود: تقاضا داشتن، دلیل درستی برای مشروعیت بخشیدن به یک رفتار نادرست نیست کما اینکه ممکن است برای مواد مخدر، مشروب و بی حجابی و بسیاری از جرائم دیگر تمایل و تقاضا وجود داشته باشد.
تقیزاده افزود: صرف اینکه در ساخت و ساز غیرمجاز تقاضا وجود دارد، دلیل قانع کنندهای نیست بلکه تقاضاهای مشروع و قانونی را باید به سمتی که قانون اجازه داده است، هدایت کرد.
دادستان عمومی و انقلاب دماوند ادامه داد: به طور کلی گناه، خلاف و جرم نمود بیشتری نسبت به اقدامات خوب دارد، به طور مثال در آبسرد از حیث ساخت و سازها کمتر از یک سوم شهر از دست رفته و دو سوم آن باقی مانده است، بنابراین این طور نیست که بگوییم کشاورزی کاملا نابود شده است و نباید ساخت و ساز ادامه یابد.
تقیزاده تصریح کرد: اینگونه نیست که بعد از تکمیل یک ساخت و ساز دادگستری با آن برخورد کند و سازنده با اقداماتی مواجه شود که از قبل نمیدانسته خلاف است، در واقع افرادی که ساخت و ساز غیرقانونی انجام میدهند از تخلف خود مطلع هستند.
وی بیان کرد: در شهر آبسرد بیش از 50 بنر در رابطه با تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در سطح شهر نصب شده است، پرداخت رشوه یا ساخت و ساز شبانه و دیگر تخلفات نشان دهنده این است که خاطیان از خلاف بودن اقدام خود اطلاع دارند.
دادستان شهرستان دماوند گفت: برخی میگویند زمینی که در آن ساخت ساز صورت گیرد دیگر هیچوقت قابل احیا نیست، اما این تصور درست نمیباشد و زمین برای کشاورزی قابل احیاست.
تقیزاده با بیان اینکه دستگاه قضا مسئول مصلحت سنجی نیست، عنوان کرد: اگر مصالح را بر قانون پیشی بگیریم متخلفین به دنبال این مصلحت سنجیها میروند و با شناسایی نکتهها، نقطه آسیب را برای متخلفان فراهم میکنند.
وی افزود: مصلحت سنجیها و استفاده از امتیازات مورد سوءاستفاده متخلفین میشود بنابراین قانونگذاران در کمیسیونهای مختلف همه موارد مربوط به مصلحت سنجیها را در نظر میگیرند و در نهایت به یک جمع بندی میرسند.
از 45 هزار اتباع بیگانه در شهرستان دماوند برخی از آنان در ویلاهای غیرمجاز ساکن هستند بیش از 60 درصد از دانش آموزان مدارس شهر آبسرد از اتباع بیگانه میباشند
تقیزاده، دادستان شهرستان دماوند با اشاره به برخی از مضرات ساخت و سازهای غیرمجاز گفت: از جهت امنیتی انتظامی، ویلا نشینی باعث شده است که بیش از 45 هزار اتباع بیگانه در دماوند ساکن شوند که اغلب در ویلاها سرایدار میشوند.
تقیزاده عنوان کرد: بیش از 60 درصد از دانش آموزان مدارس شهر آبسرد از اتباع بیگانه هستند که این موضوع یک آسیب است و از نظر امنیتی انتظامی میتواند در درازمدت شهرستان را تهدید کند.
آمار سرقت از ویلاهای غیرمجاز در شهرستان دماوند به شدت افزایش یافته است
وی افزود: ویلاهای خالی در شهرستان دماوند باعث فراهم کردن زمینه برای سرقتهای متعدد شده است، سارقین از شهرهای مختلف دست به این کار میزنند و آمار سرقت طی سالهای اخیر که ساخت و ساز اضافه شده، به شدت افزایش یافته است.
دادستان شهرستان دماوند با اشاره به تهاجم فرهنگی ادامه داد: سکونت اتباع بیگانه در ایران موجب تهاجم فرهنگی شده است که یک مورد در شبکه محلی منتشر شد و اتفاقاتی در مجالس آنها میافتد که شرم آور است، اینها آسیبهای فرهنگی حضور اتباع بیگانه است.
کشف 190 کیلوگرم هروئین از ویلاهای غیرمجاز در دماوند/ تولید انبوه گراس در باغات شهرستان دماوند نیز بسیار گسترده است
تقیزاده تصریح کرد: تولید مواد مخدر و مشروبات الکلی در ویلاها از دیگر آسیبهاست، طی سال جاری در یک مورد 110 کیلو هروئین و در مورد دیگر 80 کیلو هروئین از ویلاها کشف شد و این نشان میدهد ویلاهای خالی آسیبهای انتظامی و امنیتی شهرستان را به شدت افزایش داده است.
وی بیان کرد: به کرات مشاهده شده که ویلاها محل امنی برای استفادههای نامشروع هستند و اعتراضات امام جمعه را در این زمینه شاهد هستیم، تولید انبوه گراس در باغات نیز بسیار گسترده است.
دادستان شهرستان دماوند گفت: مردم به خانه و مسکن نیاز دارند اما امنیت غذایی یک موضوع استراتژیک است، اگر قرار باشد در رابطه با اقتصاد این مهم را دست کم بگیریم به جایی میرسیم که مردم از گرسنگی تلف میشوند.
مصرف آب برای ویلاهای شهرستان دماوند 3 برابر بیشتر از زمین کشاورزی است
دادستان شهرستان دماوند بیان کرد: طبق آمار اداره منابع آب، مصرف آب در ویلاها سه برابر بیشتر از زمین کشاورزی است، تغییر کاربریها باعث افزایش مصرف آب شده است، هر چه ویلا بیشتر میشود نیاز به آب نیز بیشتر میشود زیرا مصرف آب دائمی میشود.
تقی زاده افزود: از بین رفتن زمینهای کشاورزی و ساخت و ساز آبادانی نیست بلکه ویرانی است، در شهرک محمودیه سالانه چندین تن گندم برداشت میشد و گرمابسرد نیز سالانه چندین تن سیب زمینی کل استان تهران را تامین میکرد اما دیگر خبری از آنها نیست.
99 درصد از ویلاهای شهرستان دماوند خانه دوم محسوب میشوند
وی تصریح کرد: ساخت و سازهایی برای مصارف غیرضروری هستند، 99 درصد از ویلاها خانه دوم محسوب میشوند و تنها در پایان هفته برای تفریح مورد استفاده خانوادگی قرار میگیرند.
دادستان شهرستان دماوند بیان کرد: از زمینهای تغییر کاربری شده در گذشته میلیونها نفر بهرهبرداری میکرد اما اکنون 10 هزار نفر در آنجا خانه ساختهاند، ویلاسازی همچنین باعث شده است که ارزش زمینهای کشاورزی بالا رود و صرفه اقتصادی نداشته باشد.
تقی زاده گفت: ارزش زمین در روستای آیینهورزان 8 تا 9 میلیون تومان شده است.
وی تصریح کرد: افزایش قیمت زمین باعث شده است که خلافکاران برای جذب سرمایه به این سمت روی بیاورند و شاهد انواع خلافها باشیم.
دادستان شهرستان دماوند افزود: تمام سرمایههای کشور متعلق به نسل امروز نیست زمینها هزاران سال دست به دست شده تا به ما رسیده است، اما تمام اراضی کشاورزی تقسیم شده اند و برای نسل آینده روستائیان چیزی باقی نمانده است و نسل آینده باید در کجا کشاورزی کنند؟
90 درصد از قاچاق گاز مایع استان تهران به واسطه ویلاداران و ساخت و سازهای غیرمجاز است
وی تصریح کرد: ویلاسازی باعث قاچاق عمده گاز مایع برای ویلاداران شده است زیرا ارائه انشعابات آب و برق و گاز برای ویلاها ممنوع است و در هر ویلای 500 متری یک کپسول گاز 2 یا 3 تنی وجود دارد.
تقی زاده بیان کرد: اگر با یک زلزله دیوار خراب و شیلنگهای گاز پاره شود یک منطقه وسیع دچار انفجارهای زنجیرهای خواهد شد، یک نمونه از این حادثه در اوچونک اتفاق افتاد و نزدیک بود کل این منطقه منهدم شود.
دادستان شهرستان دماوند گفت: صرف نظر از بعد امنیتی، 90 درصد از قاچاق گاز مایع استان تهران به واسطه ویلاداران و ساخت و سازهای غیرمجاز است.