آغاز پیش فروش انشعاب فاضلاب در شهرستان دماوند

از امروز(6 آذرماه97)با آغاز طرح پیش فروش انشعاب فاضلاب در شهر دماوند پروژه احداث شبکه جمع آوری و بازیافت فاضلاب در شهرهای تابعه این شهرستان وارد فاز عملی گردید.
به گزارش پایگاه خبری عصر شرق، صبح امروز و در مراسمی با دستور فرماندار شهرستان دماوند، پیشفروش انشعاب فاضلاب در شهرستان دماوند بهصورت رسمی آغاز شد.
در این مراسم که در محل سالن همایش شرکت آبفای شرق استان تهران برگزار شد، فرماندار شهرستان دماوند، معاون درآمد و امور مشترکین آبفای استان تهران، مدیرعامل آبفای شرق استان تهران، شهرداران و روسای شوراهای شهرهای دماوند، رودهن و آبسرد حضور داشتند، عملیات ثبتنام انشعاب فاضلاب با دستور فرماندار شهرستان دماوند در ۵ شهر شهرستان دماوند آغاز شد.
طرح پروژه فاضلاب در شهرستان دماوند از مصوبات شورای توسعه و برنامهریزی استان تهران و در که بهمنماه سال گذشته در فرمانداری شهرستان دماوند برگزار شد و طی آن، طرح جمعآوری فاضلاب در شهرهای شهرستان در اولویت قرار گرفت و پس از آن با پیگیریهای فرماندار شهرستان، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و شرکت آبفای شرق استان این طرح و از امروز پیشفروش انشعابات آن بهصورت رسمی آغاز و عملیات اجرای آن در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.
این طرح قرار است فاضلاب شهرهای دماوند، رودهن، آبسرد، کیلان و آبعلی را طی سه سال جمعآوری و تصفیه نمایند و مردم در این شهرها از امروز میتوانند انشعاب فاضلاب خود را بهصورت اقساطی خریداری نمانید.
اما نکته قابل توجه در خصوص اجرای شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهر آبسرد آن است که هم اکنون علاوه بر فاضلاب اماکن و بناهای احداثی در محدوده قانونی شهر آبسرد ، فاضلاب بیش از ده هزار ویلای احداثی در دشت هومند و حوزه آبریز جمع آبرود نیز جذب منابع آبهای زیر زمینی این منطقه شده و عملاً با ورود حجم عظیمی از فاضلاب ویلاهای احداثی به سفره های آب اهداف موردنظر از احداث شبکه فاضلاب شهری در آبسرد بی اثر می گردد.
بدون شک احداث شبکه فاضلاب یکی از پر هزینه ترین پروژه های عمران شهری بوده و اگر قرار باشد که تمام ویلاهای احداثی در منطقه آبسرد به شبکه فاضلاب متصل گردند هزینه حفر تونل ها و لوله گذاری این شبکه بالغ بر هزاران میلیارد تومان خواهد شد لذا بنظر می رسد شرکت آبفای شرق استان تهران در بهترین حالت فقط بتواند هزینه احداث این شبکه را در محدوده قانونی شهر بپردازد و ویلاهای احداثی که اتفاقاً در فصل تابستان میزبان ده ها هزار نفر خوش نشین می باشند به این شبکه متصل نگردیده و فاضلاب این ویلاها بصورت سنتی و از طریق چاههای جذبی بار دیگر وارد منابع زیر زمینی آب منطقه شده و بدین ترتیب پروژه فاضلاب شهر آبسرد عملاً با شکست مواجه گردیده و به جز موضوع بازیافت پساب شهری در سایر بخش ها هیچ یک از اهداف این پروژه محقق نخواهد گردید.